Guide: Skicka pengar

Skicka pengar till Bolivia 🇧🇴

TransferHero

Publicerad av

TransferHero

Senast uppdaterad

2020-03-03

Publicerad

2020-03-01

När du skickar pengar till Bolivia, följ dessa fyra steg för att få så många boliviansk bolivio (BOB) som möjligt på din nästa överföring:

1. Jämför alla leverantörer som du kan skicka pengar med till Bolivia
Tack vare vår jämförelsemotor, som jämför 8 leverantörer i realtid, så är detta lättare än någonsin. Luta dig tillbaka och låt TransferHero hitta det billigaste sättet att skicka pengar från Sverige till Bolivia åt dig.

2. Fråga dig själv vilka kriterier du värdesätter mest. Låga kostnader? Snabbhet? Kundnöjdhet? Transparent prissättning?
Mest troligt är ingen leverantör överlägsen i alla avseenden. Det är därför viktigt att fundera över vad du tycker är viktigt. Är låga kostnader det viktigaste för dig? Behöver du pengarna redan idag eller kan du vänta tills imorgon eller till och med en vecka? Är det viktigt att tjänsten har en hög kundnöjdhet? Vårt tips är helt enkelt att du utvärderar fördelarna och nackdelarna med de olika alternativen innan du väljer.

3. Överför pengar till Bolivia när växelkursen för boliviansk bolivio är fördelaktig
Av naturliga skäl är det omöjligt att förutsäga utvecklingen av valutakurser, men du kan öka dina chanser för att få fler boliviansk bolivio vid din nästa överföring genom att hålla dig uppdaterad om de senaste växelkurserna, exempelvis SEK till BOB eller GBP till BOB. Ett bra verktyg för detta är att använda dig av våra alarm. Genom våra alarm får du ett mejl när växelkursen för ditt önskade valutapar (exempelvis SEK till BOB) är fördelaktigt, eller när det når sin högsta nivå på två veckor.

4. Besök din valda leverantörs hemsida och genomför din önskade transaktion till Bolivia
När du väl har bestämt dig för ett företag som passar dina önskemål och kriterier, då är det dags att göra slag i saken. Kom ihåg att ha ID-handling och/eller ett adressbevis tillgängligt då det ofta krävs när man överför pengar till Bolivia.

👨‍👩‍👧‍👦
Invånare & befolkning

I Bolivia bor det 11.0 miljoner invånare och huvudstaden är Sucre. Invånare i Bolivia kallas för bolivianer.

💵
Valutor

Valutan i Bolivia är boliviansk bolivio. Valutakoden är BOB och valutasymbolen är Bs.

💬
Språk

I Bolivia är det officiella språket spanska. Inga andra officiella språk finns.

Jag vill skicka pengar till Bolivia, men vilken leverantör ska jag välja?

Låt oss hjälpa dig! Vi vet att den internationella marknaden för pengaröverföring kan känns som en djungel att navigera, och Bolivia är inget undantag.

Det finns flera alternativ för att skicka tillbaka pengar till Bolivia. TransferHero listar alla tillgängliga leverantörer (inklusive svenska banker) för pengaröverföringar. Med tanke på att det finns flera alternativ för dig att överföra dina pengar till boliviansk bolivio (Bs), har vi sett till att jämföra de mest kostnadseffektiva alternativen sida vid sida. På det sättet kan du känna dig lugn i att du alltid betalar så lite som möjligt för din nästa överföring. Om du till exempel vill överföra 2000 SEK eller EUR till BOB kommer vår jämförelsesmotor att lista de leverantörer som låter dig behålla så stor del som möjligt av dina pengar.

Det finns ingen leverantör som är bäst för samtliga transaktioner. Det bästa valet beror på flera aspekter, exempelvis: storleken på det belopp som du vill överföra, från vilket land pengarna skickas från, samt valutan du väljer. Kostnaden för en överföring ändras från dag till dag, så det är inte osannolikt att det billigaste alternativet skiljer sig åt från en dag till en annan. Men oroa dig inte, vi tar hänsyn till alla dessa faktorer innan vi rekommenderar dig en leverantör.

Hitta de bästa leverantörerna för att skicka pengar till Bolivia

Nedan listas de aktörer som fått högst betyg av TransferHero

TransferWise bakgrundsbild

TransferWise

TransferWise är ett innovativt penningöverföringsf...

9.4
/10
TransferGo bakgrundsbild

TransferGo

TransferGo är en digital överföringslösning, urspr...

9.0
/10
CurrencyFair bakgrundsbild

CurrencyFair

CurrencyFair är en marknadsplats för internationel...

8.9
/10
WorldRemit bakgrundsbild

WorldRemit

WorldRemit är ett innovativt pengaöverföringsföret...

8.6
/10
Nordea bakgrundsbild

Nordea

Nordea är en nordisk bank- och finanskoncern som h...

5.7
/10
SEB bakgrundsbild

SEB

SEB, eller Skandinaviska Enskilda Banken, är en av...

5.5
/10