Guide: Skicka pengar

Skicka pengar till Norge 🇳🇴

TransferHero

Publicerad av

TransferHero

Senast uppdaterad

2020-03-03

Publicerad

2020-03-01

När du skickar pengar till Norge, följ dessa fyra steg för att få så många norsk krona (NOK) som möjligt på din nästa överföring:

1. Jämför alla leverantörer som du kan skicka pengar med till Norge
Tack vare vår jämförelsemotor, som jämför 8 leverantörer i realtid, så är detta lättare än någonsin. Luta dig tillbaka och låt TransferHero hitta det billigaste sättet att skicka pengar från Sverige till Norge åt dig.

2. Fråga dig själv vilka kriterier du värdesätter mest. Låga kostnader? Snabbhet? Kundnöjdhet? Transparent prissättning?
Mest troligt är ingen leverantör överlägsen i alla avseenden. Det är därför viktigt att fundera över vad du tycker är viktigt. Är låga kostnader det viktigaste för dig? Behöver du pengarna redan idag eller kan du vänta tills imorgon eller till och med en vecka? Är det viktigt att tjänsten har en hög kundnöjdhet? Vårt tips är helt enkelt att du utvärderar fördelarna och nackdelarna med de olika alternativen innan du väljer.

3. Överför pengar till Norge när växelkursen för norsk krona är fördelaktig
Av naturliga skäl är det omöjligt att förutsäga utvecklingen av valutakurser, men du kan öka dina chanser för att få fler norsk krona vid din nästa överföring genom att hålla dig uppdaterad om de senaste växelkurserna, exempelvis SEK till NOK eller GBP till NOK. Ett bra verktyg för detta är att använda dig av våra alarm. Genom våra alarm får du ett mejl när växelkursen för ditt önskade valutapar (exempelvis SEK till NOK) är fördelaktigt, eller när det når sin högsta nivå på två veckor.

4. Besök din valda leverantörs hemsida och genomför din önskade transaktion till Norge
När du väl har bestämt dig för ett företag som passar dina önskemål och kriterier, då är det dags att göra slag i saken. Kom ihåg att ha ID-handling och/eller ett adressbevis tillgängligt då det ofta krävs när man överför pengar till Norge.

👨‍👩‍👧‍👦
Invånare & befolkning

I Norge bor det 5.2 miljoner invånare och huvudstaden är Oslo. Invånare i Norge kallas för norrmän.

💵
Valutor

Valutan i Norge är norsk krona. Valutakoden är NOK och valutasymbolen är kr.

💬
Språk

I Norge finns det 3 officiella språk. Dessa är norska, norsk bokmål, norsk nynorsk,

Jag vill skicka pengar till Norge, men vilken leverantör ska jag välja?

Låt oss hjälpa dig! Vi vet att den internationella marknaden för pengaröverföring kan känns som en djungel att navigera, och Norge är inget undantag.

Det finns flera alternativ för att skicka tillbaka pengar till Norge. TransferHero listar alla tillgängliga leverantörer (inklusive svenska banker) för pengaröverföringar. Med tanke på att det finns flera alternativ för dig att överföra dina pengar till norsk krona (kr), har vi sett till att jämföra de mest kostnadseffektiva alternativen sida vid sida. På det sättet kan du känna dig lugn i att du alltid betalar så lite som möjligt för din nästa överföring. Om du till exempel vill överföra 2000 SEK eller EUR till NOK kommer vår jämförelsesmotor att lista de leverantörer som låter dig behålla så stor del som möjligt av dina pengar.

Det finns ingen leverantör som är bäst för samtliga transaktioner. Det bästa valet beror på flera aspekter, exempelvis: storleken på det belopp som du vill överföra, från vilket land pengarna skickas från, samt valutan du väljer. Kostnaden för en överföring ändras från dag till dag, så det är inte osannolikt att det billigaste alternativet skiljer sig åt från en dag till en annan. Men oroa dig inte, vi tar hänsyn till alla dessa faktorer innan vi rekommenderar dig en leverantör.

Hitta de bästa leverantörerna för att skicka pengar till Norge

Nedan listas de aktörer som fått högst betyg av TransferHero

TransferWise bakgrundsbild

TransferWise

TransferWise är ett innovativt penningöverföringsf...

9.4
/10
TransferGo bakgrundsbild

TransferGo

TransferGo är en digital överföringslösning, urspr...

9.0
/10
CurrencyFair bakgrundsbild

CurrencyFair

CurrencyFair är en marknadsplats för internationel...

8.9
/10
WorldRemit bakgrundsbild

WorldRemit

WorldRemit är ett innovativt pengaöverföringsföret...

8.6
/10
Nordea bakgrundsbild

Nordea

Nordea är en nordisk bank- och finanskoncern som h...

5.7
/10
SEB bakgrundsbild

SEB

SEB, eller Skandinaviska Enskilda Banken, är en av...

5.5
/10