Oberoende recension

Recension av TransferGo

Publicerad av

Love Regefalk

Senast uppdaterad

mars 8, 2020

Publicerad

mars 3, 2020

TransferGo är en digital överföringslösning, ursprungligen avsedd för migranter, som möjliggör för människor att skicka pengar mellan internationella konton på ett snabbt, billigt och säkert sätt.

TransferGo grundades 2011 av fyra ukrainska migranter som vid tillfället bodde i London, Storbritannien. Fram tills idag har de hjälpt flera miljoner kunder att skicka pengar internationellt. Deras vision är att deras kunder ska kunna spara upp till 90% i avgifter per transaktion, jämfört med att använda en traditionell bank.

Vi på TransferHero tycker att TransferGo är ett utmärkt val för internationella överföringar i och med att de är billiga, snabba och enkla att använda. Med det sagt, glöm inte att jämföra dem med andra leverantörer innan du skickar dina pengar eftersom att det kan finnas billigare alternativ för en viss överföring.

När du använder TransferGo kan du skicka pengar internationellt med en vanlig banköverföring. För vissa valutor (GBP, EUR, PLN, SEK, DKK och NOK) är betalningar med kredit- eller betalkort även möjliga.

När det gäller överföringshastigheten så går det att skicka pengar med TransferGo inom loppet av 30 (!) minuter. För vissa valutapar så är detta även möjligt under helgen. För att motta pengarna inom 30 minuter så tillkommer dock en fast avgift om cirka 30 SEK. Om det är OK för mottagaren att vänta några dagar på att få sina pengar så går det att skicka pengar med TransferGo avgiftsfritt. Kom dock ihåg att de adderar en marginal på växelkursen, så helt gratis är inte överföringen, även om den är fri från avgifter. TransferGo avgifter och växelkurser är som regel konkurrenskraftiga, men det bör dock noteras att leveransalternativen och leveranstiderna varierar beroende på land och valuta.

🏅
#2 på TransferHero
TransferGo är rankad 2 av 8 leverantörer. Se topplistan
4.8/5 på TrustPilot
Baseras på 14435 röster. 91% av användarna ger TransferGo 5 i betyg, 2% 1 i betyg.
🏢

Grundat: 2012, Storbritannien

Huvudkontor: London, Storbritannien

Anställda: 130+

Valutor: >1 miljon överföringar per år

Volym: >1 miljon överföringar per år

Vad vi gillar med TransferGo

 • Transparenta avgifter och växelkurser
 • Kostnadsledare (låga avgifter)
 • Utmärkta recensioner på TrustPilot

Vad vi ogillar med TransferGo

 • Stödjer ej överföringar till Storbritannien
 • Du kan endast skicka pengar till ett bankkonto
 • Använder ej den sanna växelkursen (mid-market rate)
screenshot på TransferGos startsida

Bild på TransferGos startsida

Skicka pengar med TransferGo i 4 enkla steg

Följ dessa steg för att skicka pengar med TransferGo på ett ögonblick

 1. Steg 1
  Skapa ett konto

 2. Steg 2
  Verifiera ditt konto

 3. Steg 3
  Konfigurera din transfer

 4. Steg 4
  Skicka dina pengar

Genomgång av TransferGos betyg

Läs hur vi betygssatt utifrån våra fyra kriterier: avgifter & växelkurs, trovärdighet & säkerhet, användarvänlighet, och kundnöjdhet

Avgifter & växelkurs

4/5
5/5
0/1
1/1
1/1

Poängen ovan används för att beräkna TransferGos betyg för kriteriet avgifter och växelkurs, för vilken TransferGo får 8.5/10 i betyg.

Avgifter

Vi har gett TransferGo 4/5 i betyg för deras konkurrenskraftiga priser, med motiveringen att de ofta är det billigaste alternativet och att de väldigt ofta har konkurrenskraftiga avgifter och växelkurser. För de valutapar som TransferGo stöder, exempelvis SEK till PLN, så är de ofta konkurrenskraftiga, men de stöder dessvärre inte alla valutapar/valutakorridorer. Av uppenbara skäl är de inte billigaste på dessa rutter.

När man tittar på deras överföringsavgifter i detalj så kan man konstatera att de kan delas upp i två kategorier:

 1. En fast avgift för varje överföring
 2. En valutamarginal.

Som tidigare nämnt så beror den fasta avgiften på vilket leveransalternativ du väljer (se leveransalternativ nedan) och vilka valutor du använder. TransferGos valutamarginal är mellan 0% till 2,2%, vilket adderas till den faktiska växelkursen (mid-market rate). När du överför pengar med TransferGo så får du en garanterad växelkurs, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för valutarörelser efter det att du gjort din överföring.

Leveransalternativ

Tidigare har TransferGo haft flera olika leveransalternativ, såsom Free, Standard, Express och Now. För att underlätta för sina kunder och för att undvika förvirring så har antalet leveransalternativ nu reducerats och getts tydligare namn. Nu heter leveransalternativen kort och gott "Inom 30 minuter", "idag" och "imorgon".

Precis som namnen avser så innebär de tre leveransalternativen att mottagaren har pengarna på sitt konto antingen inom 30 minuter, idag eller imorgon. För alternativet "inom 30 minuter" är kostnaden vanligtvis 29,99 kr (oberoende av det belopp du överför). För alternativet "idag" är avgiften 19,99 kr och för alternativet "imorgon" är avgiften 9,99 kr eller till och med 0 kr. För SEK till PLN är avgiften exempelvis 0 kr med alternativet "imorgon".


TransferGos mobilapp på en blågul bakgrund

Bild på TransferGos mobilapp. Scrolla ner för att hitta en nedladdningslänk för deras iOS- och Android-app

Trovärdighet & Säkerhet

2/2
2/2
4/4
0/1
1/1

Poängen ovan används för att beräkna TransferGos betyg för kriteriet trovärdighet & säkerhet, för vilken TransferGo får 9/10 i betyg.

TransferGo (TransferGo Ltd) är en fullt licensierad och auktoriserad av Financial Conduct Authority (FCA) enligt Elektroniska pengarförordningarna 2011 med registeringsnummer 600886 för utfärdande av elektroniska pengar. De regleras även av HMRC (Her Majestys Revenue and Customs) i Storbritannien.

Gällande säkerheten för ditt konto så använder TransferGo tvåstegsverifiering för att öka ditt kontos säkerhet och minska risken för att någon annan kommer åt ditt konto. Enligt FCA-föreskrifter måste TransferGos kunders pengar hållas åtskilda från TransferGos egna medel, vilket innebär att dina pengar är säkra om TransferGo skulle uppleva någon ekonomisk turbulens eller till och med gå i konkurs.

TransferGo har sitt huvudkontor i London, Storbritannien på One Canada Square Canary Wharf London E14 5AB och företaget har minst 166 anställda, enligt företagets LinkedIn-sida. Utöver deras huvudkontor, så har de kontor i Litauen, Tyskland, Polen och Turkiet.

Sammanfattningsvis, kan du lita på TransferGo med dina pengar?

Ja, det kan du! Vi har använt dem. Vi litar på dem. Flera miljoner kunder litar på dem och det tycker vi att du också borde göra.

Om inte det övertygar dig, så kanske det känns tryggare med vetskapen om att de tagit in flera miljoner dollar i riskkapital fån välkända investerare och riskkapitalister. Så sent som i december 2018 tog de in $17,6 miljoner i en serie B-runda för att kunna fortsätta sin expansion.

Användarvänlighet

2/2
2/2
1/1
1/1
0/1

Poängen ovan används för att beräkna TransferGos betyg för kriteriet användarvänlighet, för vilken TransferGo får 8.6/10 i betyg.

TransferGos webbplats är ett nöje att använda både på en dator, mobil och surfplatta. Deras hemsida är snabb och enkel att använda och användarupplevelsen är väldigt bra. Jämfört med för några år sedan så är deras hemsida betydligt mer avskalad och minimalistisk i sin framtoning. Allt som inte är viktigt har tagits bort, vilket innebär att det är tydligt för en ny användare hur man ska navigera deras sida.


Kundnöjdhet

4.8/5
2/2
2/2

Poängen ovan används för att beräkna TransferGos betyg för kriteriet kundnöjdhet, för vilken TransferGo får 9.8/10 i betyg.

På TrustPilot har TransferGo 4.8/5 i betyg, baserat på 14435 röster. Nedan följer ett urval av åsikter som några användare på TrustPilot tycker om TransferGo.

5-stjärniga recensioner (91% av recensionerna)

 • "Tjänsten är mycket bekväm och snabb att använda. Utmärkt kundsupport. Bra jobbat!"
 • "Snabb, pålitlig, billig och utan problem!"
 • "Jag har använt Transfergos tjänst många gånger och har aldrig upplevt några problem. Bra priser, supersnabb överföring. Pålitlig och säker!"  

1-stjärniga recensioner (2% av recensionerna)

 • "Jag överförde fredagen klockan 15, men trots det fick jag inte pengar på mitt konto (måndag 13:00)" [missförstånd kring att överföringar inte behandlas på helger]
 • "Växelkursen är dålig"
TransferGo skärmdump mobilapp iPhone XR
TransferGo i din ficka

Ladda ner TransferGos mobilappar

TransferGo i fickan

TransferGo använder en mobile first-strategi, vilket innebär att användarupplevelsen i första hand är utformad för mobilanvändare. I andra hand är den anpassad för datorer. Detta leder till att det i vårt tycke är precis lika enkelt att skicka pengar med en telefon som det är från datorn. Även om vi inte vet vilken procentandel av överföringar som görs på mobiler, har vi skäl att tro att det är en majoritet.

Som förväntat så har TransferGo en app för iOS och en för Android, som går att ladda ner i Apples App Store eller i Google Play. IOS-appen har fått 4,8 / 5,0 i betyg, baserat på 21 recensioner (maj 2020). OBS: notera att endast 21 personer röstat. Deras Android-app har 3,9/5 i betyg, baserat på 7819 recensioner.

Det förhållandevis låga betyget (3,9) beror i huvudsak inte på att de är missnöjda med appens användarupplevelse eller tjänsten som helhet. Genom att läsa recensionerna så framgår det att många användare ger appen ett dåligt betyg för att TransferGo inte stödjer det valutakorridor som de efterfrågat (dvs. skicka pengar från land X till land Y). Med andra ord kan man förvänta sig högre betyg för TransferGos Android-app i takt med att de ökar antalet överföringskorridorer som de stöder.

Historien bakom TransferGo

TransferGo lanserades hösten 2012 av de fyra ukrainska migranterna Justinas Lasevičius, Daumantas Dvilinskas, Arnas Lukoševičius och Edvinas Šeršniovas, som vid den tiden bodde i London, Storbritannien.

Deras historia börjar dock redan under 2011 när de fyra grundarna etablerade en traditionell import- och exportverksamhet, vilket krävde frekventa internationella betalningar till kunder och leverantörer. Att skicka pengar internationellt var dock allt annat än smidigt, tyckte grundarna. Dvilinskas kallade användarupplevelsen för en "mardröm" i och med att det var dyrt, tidskrävande och kundservicen var obefintlig. Det som fick bägaren att rinna över var när deras bank av misstag skickade pengarna till fel lan och i fel valuta, vilket fick allvarliga konsekvenser för deras företag. Banken erkände sitt fel, men vägrade att erbjuda någon ersättning och uppgav att det stred mot deras policy.

Resten, som man brukar säga, är historia. Sedan lanseringen under 2012 har TransferGo hjälpt miljontals kunder att skicka pengar till nära och kära, vilket sparar dem upp till 90% i avgifter och valutamarginaler på varje transaktion.

TransferGos fyra grundare: Justinas, Daumantas, Arnas och Edvinas

TransferGos fyra grundare: Justinas, Daumantas, Arnas och Edvinas

FAQ: vanliga frågor om TransferGo

Läs de vanligaste frågorna om TransferGo

Det tycker vi absolut.

Det är upp till dig att avgöra, men TransferGo står sig väl jämfört med andra konkurrenter.

Andra alternativ till TransferGo

Nedan listas de alternativ till TransferGo som fått högst betyg av TransferHero.

TransferWise bakgrundsbild

TransferWise

TransferWise är ett innovativt penningöverföringsf...

9.4
/10
CurrencyFair bakgrundsbild

CurrencyFair

CurrencyFair är en marknadsplats för internationel...

8.9
/10
WorldRemit bakgrundsbild

WorldRemit

WorldRemit är ett innovativt pengaöverföringsföret...

8.6
/10
Nordea bakgrundsbild

Nordea

Nordea är en nordisk bank- och finanskoncern som h...

5.7
/10
SEB bakgrundsbild

SEB

SEB, eller Skandinaviska Enskilda Banken, är en av...

5.5
/10
Handelsbanken bakgrundsbild

Handelsbanken

Handelsbanken är en av Sveriges största banker och...

5.3
/10