Oberoende recension

Recension av WorldRemit

Publicerad av

Love Regefalk

Senast uppdaterad

mars 6, 2020

Publicerad

mars 8, 2020

WorldRemit är ett innovativt pengaöverföringsföretag som hjälpt över fyra miljoner kunder att skicka pengar internationellt till fler än 150 länder i fler än 90 olika valutor. Är WorldRemit något för dig? Läs vår oberoende recension för att ta reda på svaret.

WorldRemit grundades 2010 i London av Ismail Ahmed och hans två medgrundare Catherine Wines och Richard Igoe. Ismail, som hade studerat i London under 1980-talet, skickade frekvent hem pengar till sin familj i Östra Afrika, vilket kostade honom en smärre förmögenhet varje gång.

Det var krångligt, dyrt och tidskrävande. Ismail visste att det borde gå att göra på ett bättre sätt. Sagt och gjort så grundade han WorldRemit 2010 med visionen att hjälpa människor i samma sits som han själv att kunna skicka pengar till nära och kära för att kunna förbättra deras liv och ekonomiska förutsättningar. Det är denna visionen som vägleder WorldRemit och deras 800 anställda än idag.

Fram till dagens datum har WorldRemit hjälpt fler än fyra miljoner människor att skicka pengar till familj och vänner i fler än 150 olika länder och 90 olika valutapar. Jämfört med många andra leverantörer, exempelvis CurrencyFair och TransferGo, så är detta en väldigt hög siffra. Dels sett till antalet kunder som de har betjänat, men framför allt sett till deras räckvidd. TransferGo har exempelvis stöd för betalningar mellan 33 olika länder (~1/5 av WorldRemits räckvidd) och CurrencyFair har stöd för cirka 20 länder. De flesta kunder är såklart endast intresserade av att skicka pengar till ett fåtal olika länder, om ens det, men deras bredd gör onekligen att det är lätt att rekommendera WorldRemit till vänner och bekanta med familjer i andra länder.

WorldRemit anställer som sagt drygt 800 medarbetare och de har sitt huvudkontor i London, men de har även kontor i länder såsom Filippinerna, USA, Nigeria, Polen och Kamerun. Av denna anledning har de lokal kundtjänst för de flesta överföringarna, vilket är positivt.

För att finansiera sin expansion och sin verksamhet så har WorldRemit tagit in $375 miljoner i riskkapital från bland annat Accel, TCV och Leapfrog Investment. Detta innebär att de har tunga investerare i ryggen för att finansiera sin verksamhet, vilket innebär en trygghet för dig som kund. Det faktum att de rest så pass mycket kapital ökar även deras trovärdighet.

WorldRemit är onekligen omtyckta av sina kunder. På den oberoende jämförelsetjänsten TrustPilot, så har fler än 37 000 verifierade kunder gett dem ett betyg av 4,6/5,0, där 5 = excellent och 4 = great.

Låter WorldRemit som något för dig? Klicka på knappen nedan för att påbörja en överföring med WorldRemit direkt. Vill du lära dig mer om WorldRemit innan du fattar ditt beslut? Scrolla ner och läs hela vår recension!

🏅
#5 på TransferHero
WorldRemit är rankad 5 av 8 leverantörer. Se topplistan
4.6/5 på TrustPilot
Baseras på 37816 röster. 82% av användarna ger WorldRemit 5 i betyg, 4% 1 i betyg.
🏢

Grundat: 2010, London

Huvudkontor: London, Storbritannien

Anställda: 800+

Valutor: 90 valutor till 150+ länder

Volym: >4 miljoner kunder

Vad vi gillar med WorldRemit

 • Skicka pengar till 150+ länder i 90+ valutor
 • Konkurrenskraftiga priser
 • Fler än 800 anställda och kontor världen över

Vad vi ogillar med WorldRemit

 • Billigare på vissa överföringar än andra
 • Deras avgifter skiljer sig från land till land
screenshot på WorldRemits startsida

Bild på WorldRemits startsida

Skicka pengar med WorldRemit i 4 enkla steg

Följ dessa steg för att skicka pengar med WorldRemit på ett ögonblick

 1. Steg 1
  Öppna ett konto

 2. Steg 2
  Verifiera ditt konto

 3. Steg 3
  Konfigurera din överföring

 4. Steg 4
  Skicka dina pengar

Genomgång av WorldRemits betyg

Läs hur vi betygssatt utifrån våra fyra kriterier: avgifter & växelkurs, trovärdighet & säkerhet, användarvänlighet, och kundnöjdhet

Avgifter & växelkurs

4/5
5/5
0/1
1/1
1/1

Poängen ovan används för att beräkna WorldRemits betyg för kriteriet avgifter och växelkurs, för vilken WorldRemit får 8.5/10 i betyg.

WorldRemit har fått betyget 4/5 för att de ofta är det billigaste alternativet, men inte väldigt ofta, vilket hade gett dem det högsta betyget. Deras avgifter och växelkurser är dock väldigt ofta konkurrenskraftiga (se nedan), vilket har resulterar i ett toppbetyg. De erbjuder dessvärre inga unika rabatter för TransferHeros användare, vilket vi jobbar aktivt för att ändra. Tack vara att vi kan koppla upp oss mot deras API så kan vi hämta prisuppgifter från WorldRemit i realtid, vilket möjliggör för TransferHero att inkludera WorldRemit i vår jämförelsetjänst. Slutligen, så är deras prissättning transparent, vilket innebär att en kund till WorldRemit med enkelhet kan se vad det kostar att överföra pengar med WorldRemit. Detta tycker vi är väldigt viktigt (och en av huvudanledningarna till varför tjänster som TransferHero behövs)!

Avgifter

För att överföra pengar med WorldRemit så tillkommer två avgifter:

 1. En fast avgift
 2. Marginal på växelkursen

Det fasta avgifter är, vilket namnet indikerar, en avgift som är oberoende av det belopp du skickar. Att skicka 10 000 SEK till Polen (PLN) kostar exempelvis 39 SEK. Att skicka 500 SEK kostar även det 39 SEK. Av denna anledning är det fördelaktigt att skicka större belopp i taget, i stället för att genomföra mindre betalningar pö om pö.

Valutakurser

WorldRemit gör ett påslag på den faktiska växelkursen (vad som brukar kallas mid-market rate), vilket utgör en avgift för dig som kund. Hur stor denna avgiften är skiljer sig från överföring till överföring, men den är relativt låg, vilket är skälet till varför WorldRemits priser är konkurrenskraftiga.

Vill du se ifall WorldRemit är det billigaste alternativet för din överföring? Jämför i vår jämförelsetjänst.

Worldremits startsida på en macbook och en kaffe

WorldRemits startsida

Trovärdighet & Säkerhet

2/2
2/2
4/4
0/1
0/1

Poängen ovan används för att beräkna WorldRemits betyg för kriteriet trovärdighet & säkerhet, för vilken WorldRemit får 7.5/10 i betyg.

Är WorldRemit säkert? Kan jag lita på dem med mina pengar?

WorldRemit är fullständigt licensierade och auktoriserade av National Bank of Belgium (NBB) Belgian Law on Payment Institutions sedan 11 mars 2018, med registreringsnummer 718634495.

Gällande ditt kontos säkerhet så använder WorldRemit tvåstegsverifiering (2FA, two factor authorization) för att hålla ditt konto säkert. Vidare hålls WorldRemits kunders medel åtskilda från WorldRemits egna tillgångar, vilket innebär att dina pengar är säkra om WorldRemit skulle uppleva ekonomiska svårigheter eller till och med gå i konkurs.

Det faktum att WorldRemit tagit in nästan $400 miljoner i kapital bidrar även det till ökad säkerhet för dig som (potentiell) kund.

För att besvara frågan kring huruvida du kan lita på WorldRemit med dina pengar eller inte så tycker vi på TransferHero att svaret är väldigt enkelt. Klart du kan det!

Användarvänlighet

2/2
2/2
1/1
1/1
0/1

Poängen ovan används för att beräkna WorldRemits betyg för kriteriet användarvänlighet, för vilken WorldRemit får 8.6/10 i betyg.

WorldRemit får så när som full poäng för sin användarvänlighet. TransferHero har få anmärkningar (om ens några) gällande WorldRemits användarvänlighet och vår uppfattning är att deras tjänst är lätt att använda på alla plattformar och enheter som vi har testat. Att skicka pengar från din dator eller mobil är lika enkelt och det är i första hand en fråga om dina personliga preferenser.

Kundnöjdhet

4.6/5
2/2
2/2

Poängen ovan används för att beräkna WorldRemits betyg för kriteriet kundnöjdhet, för vilken WorldRemit får 9.6/10 i betyg.

På TrustPilot har WorldRemit 4.6/5 i betyg, baserat på 37816 röster. Nedan följer ett urval av åsikter som några användare på TrustPilot tycker om WorldRemit.

5-stjärniga recensioner (82% av recensionerna)

 • "Väldigt smidigt och lätt att förstå hur man ska göra. Rekommenderar verkligen!"
 • "Smidigt sätt att föra över pengar."
 • "Jag rekommenderar World Remit till alla som ska skicka pengar. Snabbt-Pålitligt- Enkelt- Billigt"

1-stjärniga recensioner (4% av recensionerna)

 • "Inte alls bra. Jag har skickat pengar med det har inte kommit fram"
WorldRemit skärmdump mobilapp iPhone XR
WorldRemit i din ficka

Ladda ner WorldRemits mobilappar

Som förväntat så är det lika enkelt överföra pengar med WorldRemits via din mobil eller surfplatta som med din dator. Faktum är att WorldRemit behandlar tusentals transaktioner via mobila enheter varje dag (fler än via dator).

WorldRemit har en app för de två ledande mobila operativsystemen, iOS och Android, som kan laddas ner via Apples App Store respektive Googles Google Play. Klicka på knapparna nedan för att ta dig direkt till App Store, respektive Google Play.

Deras iOS-app har ett betyg på 4,8 / 5, baserat på 57 327 recensioner (maj 2020) och deras Android-app har ett betyg på 4,3/5, baserat på 62 081 recensioner (maj 2020). TransferHero har provat deras iOS-app och den tycker vi är klockren. Enkelt användargränssnitt, tydlig och dessutom snygg.

Historien bakom WorldRemit

WorldRemit grundades som sagt år 2010 i London av Ismail Ahmed (i bild) och hans två medgrundare Catherine Wines och Richard Igoe. Liksom många andra innovativa och disruptiva företag i branschen, såsom TransferWise och TransferGo, så fick Ismail idén om att starta WorldRemit när han märkte hur dyrt, krångligt och tidskrävande det var att skicka pengar till sin familj.

Ismail studerade nämligen i Storbritannien under 1980-talet och behövde frekvent skicka pengar hem till sin familj i Östra Afrika. Att göra detta tog dels mycket tid i och med att han behövde skicka pengarna fysiskt via ett ombud. Men framför allt så kostade det honom en smärre förmögenhet att göra det. Pengar som annars hade nått hans familj och kommit dem till handa.

Ismail var övertygad om att det borde gå att skicka pengar på ett bättre sätt. Sagt och gjort så grundade han WorldRemit 2010 med visionen att hjälpa människor som befann sig i samma sits som han själv att skicka pengar till sina nära och kära. Drivkraften var att kunna förbättra mottagarnas liv och deras ekonomiska förutsättningar genom att en mindre del av det skickade beloppet åts upp av avgifter.

Det är alltså denna tanke och vision som vägleder WorldRemit än idag. Idag stödjer WorldRemit överföringar till en majoritet av världens länder och Ismail, Catherine och Richard är med andra ord på god väg att förverkliga sin idé om sänkta avgifter.

En av WorldRemits tre grundare, Ismail Ahmed, sittandes i en blå kostym

En av WorldRemits tre grundare, Ismail Ahmed

FAQ: vanliga frågor om WorldRemit

Läs de vanligaste frågorna om WorldRemit

Absolut, det tycker vi. WorldRemit är en ledande aktör inom branschen och är omtyckta av sina kunder. Av fler än 38 000 recensioner, så är det genomsnittliga betyget 4,6/5,0 på TrustPilot, där 5 är "excellent" och 4 "great".

WorldRemit är en etablerad aktör som grundades för 10 år sedan, år 2010. Du kan läsa mer om detta i avsnittet "Historien bakom WorldRemit" ovan.

Andra alternativ till WorldRemit

Nedan listas de alternativ till WorldRemit som fått högst betyg av TransferHero.

TransferWise bakgrundsbild

TransferWise

TransferWise är ett innovativt penningöverföringsf...

9.4
/10
TransferGo bakgrundsbild

TransferGo

TransferGo är en digital överföringslösning, urspr...

9.0
/10
CurrencyFair bakgrundsbild

CurrencyFair

CurrencyFair är en marknadsplats för internationel...

8.9
/10
Nordea bakgrundsbild

Nordea

Nordea är en nordisk bank- och finanskoncern som h...

5.7
/10
SEB bakgrundsbild

SEB

SEB, eller Skandinaviska Enskilda Banken, är en av...

5.5
/10
Handelsbanken bakgrundsbild

Handelsbanken

Handelsbanken är en av Sveriges största banker och...

5.3
/10